sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Oranssina kukkiva salaattimaa

Salaattisato alkaa tältä vuodelta olla korjattu. Muutama kerä sidesalaattia vielä odottaa korjaajaansa, mutta niidenkään osalta maku ei tunnu enää olevan yhtä hyvä, kuin alkukesäisten lajitoveriensa. Nyt salaattimaalla onkin aivan uudet valtiaat. Krassit kukkivat vielä salaattimaan vieressä ja melko myöhään kylvetyt kehäkukat ovat vasta nyt kauneimmillaan. Istutin lisäksi useamman kymmentä kääpiösamettiruusun tainta salaattirivien väliin, ja nyt ne ovat päässeet valloilleen!


Esikasvatin kymmenisen kääpiösamettiruusua, jotka laitoin kaalien seuraksi. Alkukesästä kylvin lisäksi pari riviä siemeniä kukkapenkkiin. Kaalipenkissä siis taimilla oli melkoinen etumatka, mutta suorakylvetyt ottivat lähestulkoon kiinni esikasvatetut. Kylvetyt siemenet jaoin pitkin kasvimaata, kun taimet olivat muutaman sentin mittaiset. Taimia olikin yli seitsemänkymmentä. Aika monta sai kodin salaattimaalta.


Alkuperäistä tarkoitustaan, eli haitallisten hyönteisten karkoitusta nämä kukat eivä juurikaan ehtineet tekemään, sillä kukinta alkoi sen verran myöhään. Mutta hienosti nämä paikkaavat tyhjeneviä salattirivejä ja antavat kivaa väriä muuten tyhjenevälle kasvimaalle.

Luulenpa että ensi vuonna jätän esikasvatuksen väliin ja panostan näissä juuri tähän syksyn kaunistukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vinkki, osoita myötätuntoa tai jätä muuten vain puumerkki käynnistäsi.