torstai 31. joulukuuta 2015

Onnellisen palstaviljelijän vuosi

Vuoden viimeinen päivä saa aina katsomaan toisaalta taakse päin, toisaalta pohtimaan myös tulevaisuutta.



Mennyt vuosi on ollut elämässäni varsin tasainen. Arjen yhtälö, perhe ja pienet lapset + työ on löytänyt jokseenkin uransa, eikä vuoden aikana suuria mullistuksia ole tapahtunut.  Vaikka ruuhkavuodet välillä vievätkin voimien äärirajoille, antavat nämä molemmat myös paljon sisältöä elämään. Kiireisimmillä hetkillä koitan muistaa, että kiireeni koostuu asioista, joista mitään en olisi valmis elämästäni pois antamaan.



Vaikka miten yritän miettiä, ei vuoden aikana ole tapahtunut mitään, minkä vuoksi olisin tänään jotenkin eri ihminen kuin vuosi sitten.

Lukuunottamatta yhtä pientä juttua.

Minulla on harrastus.

Sellainen, jota miettiessäni unohdan arjen kiireet. Jonka parissa mieleni lepää, aivot puhdistuvat ja saavat uutta voimaa. Jota teen ihan vain siksi, että tykkään.

Totuus on se, ettei minulla aiempina kolmenakymmenenäkahdeksana elinvuotenani ole kertaakaan ollut sellaista. Toki olen harrastanut kaikenlaista, eikä se nyt mitenkään vastenmielistä ole ollut. Pohjimmiltaan olen kuitenkin käynyt kuntosalilla, koska tiedän että kunnosta on pidettävä huolta. Sama koskee lähes kaikkia muitakin liikuntaharrastuksia. En ole iltakausia istunut lukemassa kirjoja joogasta,  vaikka se ihan kivaa onkin. En innostu treenivarustevertailuista tai käytä lukemattomia tunteja seuraavan kauden harjoituksia suunnitellen.

Vuonna 2015 minulla on ensimmäistä kertaa harrastus, josta olen innoissani. Harrastus, jota teen vaikkei siitä ole mitään hyötyä. Harrastus, joka on ihan vain minun oma juttuni.

Harrastan palstaviljelyä.

Miten mukavaa onkaan sanoa niin.










Tämän kummemmin en sitten tässä vuotta erittelekään (vaikka siitäkin ehkä vielä oma tekstinsä tulee, jahka ehdin ennenkuin ollaan liian pitkällä ensi vuoden puolella). Toivotan vain hyvää uutta vuotta sinulle, joka kirjoitustani luet! Kivaa että luet! Ihanaa saada kertoa jollekin siitä, mistä itse on niin innoissaan. Toivottavasti sinäkin olet löytänyt harrastuksen, joka saa sinut palamaan. Ja jos et, niin ehtiihän sitä vielä. Vaikkapa ensi vuonna!



4 kommenttia:

  1. Sympaattinen postaus ;)
    Niinpä, mitä tekisimmekään ellei olisi kaikkia ihania puutarhakasveja :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :) Kiva että luit ja jätit merkin käynnistäsi!

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen tuo suunnitelma. Olisipa minullakin tilaa toteuttaa tuollainen kokonaisuus!

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Tämä oli viime vuotinen melkein viimeinen suunnitelma, ihan tuon mukaan ei lopulta menty, mutta tuo neljä kasvimaapalstaa, keskellä lasten penkit ja ulkoreunoja kiertävät kukkapenkki, monivuotiset ja yrtit kyllä toteutui. Laatikko päätyi kyllä palstan päätyyn ja parsat nurkkaan. Palstani on noin 8*9 m, joten ihan tarkkaan saa käyttää joka neliön, että kaikki suunnitelmat saa toteutettua.

    Ensi kauden suunnitelmakin alkaa olla hahmottunut - tai nyt on kaksi vähän toisistaan poikkeavaa versiota, joista pitää valita.

    VastaaPoista

Kerro vinkki, osoita myötätuntoa tai jätä muuten vain puumerkki käynnistäsi.