sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Talvinen kasvimaa ja etelän kukkasia

Talvi on pimeimmillään, eikä kasvimaalta ole ollut mitään kerrottavaa pitkään aikaan. Marraskuussa sain tehtyä suurimman osan suunnittelemistani syystöistä, mutta esim syyskylvöt jäivät joulukuun puoliväliin.

Syksyllä aikaa palstatöihin oli vielä aiempaa vaikeampaa löytää, kun kevään ja kesän tavoin iltamyöhän ahkerointi ei enää ollut mahdollista. Käytännössä syyskuun lopun jälkeen minulla ei arkipäivisin ole palstalle ollut asiaa, koska olen töistä kotona ja valmis lähtemään yhtään mihinkään aikasintaan kuudelta (lukuunottamatta niitä aina yhtä kaoottisia iltapäivä,  kun yritän puolessa tunnissa saada lapset syömään, harkkatavarat keräiltyä pitkin taloa ja esikoisen kuudeksi futiskentälle - onneksi mieheni hoitaa suurelta osin nämä iltapäivät). Palstan syyskuntoon laittaminen jäi siis viikonlopuille,  ja jostakin aikaa viime hetkellä löytyi kääntötöille ja syysistutuksille.

Sain neljästä kasvimaalohkostani kolme kuntoon, pahimmat juuririkat poistettua ja käännetyn maan lehtikatteen alle. Istutimme lasten kanssa krookuksia,  narsisseja, tulppaaneja, liljoja sekä laukkoja.  Sain myös palstanaapurilta perennan taimia, jalopähkämön, palavan rakkauden, ruusumalvan ja akileijoja. Näiden lisäksi istutin talvivalkosipulia, lajikkeeni olivat Kodaver ja Arno.

Kun maa palstalla oli käännetty, lähdimme pariksi viikoksi vähän aurinkoisempiin maisemiin hyvin ansaitulle lomalle. Auringon lisäksi silmiä hiveli hieman erilainen kukkaloisto ja mielenkiintoiset kasvit muutenkin. Joku oli keksinyt myös uutta käyttöä terrakottaruukuille...

Koska palstalta ei ole yhtään juuri tähän postaukseen sopivaa kuvaa, nämä kertokoon syystunnelmistamme...





















3 kommenttia:

Kerro vinkki, osoita myötätuntoa tai jätä muuten vain puumerkki käynnistäsi.